Grilovaný pstruh s petržlenom a tyminánom

Svoje úlovky si po skvelej rybačke môžete u nás aj vychutnať. Pre inšpiráciu budeme na našich stránkach publikovať kulinárske rady a recepty.



Pripravte si:

pstruh, soľ, olivový olej, tymián, petržlen, citrón

Tak poďme na to:
1. Očistite a pod prúdom studenej vody umyte rybu. Nechajte ju odkvapkať a následne ju utrite papierovou utierkou.
2. Vypitvané vnútro pstruha naplňte petržlenom a tymiánom. Nezabudnite rybu posoliť.
3. Pripravte gril na grilovanie, rozpáľte ho na vysokú teplotu a rošt okefujte a naolejujte.
4. Pstruha položte na rozpálený rošt a z každej strany 7-10 minút grilujte. Počas opekania ryby otáčajte a natierajte pomocou zviazanej vetvičky tymiánu, ktorá je namočená v olivovom oleji.
5. Hotovú rybu, pokvapkajte podľa potreby citrónom a podávajte teplú.

vlado | 19/10/2011 | Prečítané: 2 361x

Comments are closed.